Totalt uttorkad!

*Pust*
Nu har jag suttit och race:at igenom tredje scenen, och nu är jag helt utsugd på ideér! >.< Jag var tvungen att göra den här scenen i två delar också (så lång blev den! O.o). Men för att vara ärlig har jag liiiite kvar på den här scenen. Få se ifall jag kommer på en bra liten avslutning på den här idag så att jag kan uppfylla dagens mål!
See ya!

Heldag hemma!

Tänkte skriva lite snabbt innan jag fortsätter med scene skisserna för idag (har redan börjat lite). Jag tänkte sätta upp ett mål för idag! Så kanske jag blir lite mer motiverad :P
Målet lyder, bli klar med scene skisserna till scene tre!
Önska mig lycka till ;) jag hör av mig lite senare för idag ^^

Efter två kommer tre...

Hej igen
Snabb uppdatering om vad som händer i projektarbetet. Just nu sitter jag med början på den tredje scenen (jag pratar fortfarande om skissandet alltså) . Jag lyckades göra klart del två av scene två ganska så snabbt... så jätte nöjd med den biten kan jag inte riktigt säga att jag är, men jag kmr säkert på något bättre då jag väl börjar att skissa rent.
Hare skönt!

Scene two part two

Så nu har jag börjat komma igång med andra delen av andra scenen. Jag känner att det går lite lättare att dela upp den såhär, det går mkt snabbare att byta mellan PS och IR (Photoshop och ImageReady... jag kmr att använda dom här förkorningarna så häng på).


Här är en liten bit från scene två, andra delen :)
Tyckte den blev fin med tanke på att det här bara är en skiss


-- Insert Rubrik --

(Kom inte på någon rubik för idag)

Vad har hänt idag? Jo jag har suttit och arbetat lite mer på filmen. Det går segt men framåt.

(*Glad Taiyou.. han är från filmen alltså)

Något nytt? Jo jag har insätt att jag måste dela upp den här scenen jag arbetar på just nu eftersom det går så himla segt nu när jag byter mellan ps och imageready *jobbigt* >.< Så jag kmr förmodligen behöva göra fler uppdelningar på resten av scenerna också *räknar lite snabbt* blir kanske något så här; scene 1, scene 2 i två delar, scene 3, scene 4 (kort scene tror jag det blir här), och sen slutscenen nr 5.
Kanske inte låter så jätte uttänkt men jag försöker organisera det så bra som möjligt.
Puss och kram alla ^w^


Måndag (det säger allt)

Idag började trögt, jobbigt att vakna och jobbigare att stiga upp. Det som fick mig att le var dock att titta ut och se solen skina och termometern på framsidan att stiga från -8 till +5.
Men sen kom en huvudvärk som lyckades återkomma under hela dagen *suck*
Skolan var inte så farlig tack och lov, hade matte med underbara jocke. Klassen hade lyckats att komma före i planeringen som ledde till att vi kunde gräva oss djupt in i olika diskutioner om fel i samhället. Men jag fick lite gjort iaf ^^

När jag kom hem slog paniken om hur tajt schemat är innan projektarbetet ska vara klart så jag tog mig en snabb lunch och satt med pennan tills ideé torkan slog in. Om jag bara kunde ha en tusen assistenter som skulle hjälpa mig skulle det gå så mkt lättare... men det har jag inte TT_TT
Jag kom på för bara någon dag sen att jag inte har någon musik än heller! *huvudvärk*
Får hoppas på att dagen som kommer saktar ner lite så att jag kan få lite mer gjort.
Godnatt!


Scene två, första "tagningen"

Nu har jag börjat att skissa scene upplägget till andra scenen till min film. Det rullar på jätte bra, men det är kanske för att jag har vetat sen länge hur jag ville ha början av den här scenen (a) hehe
Men suck, det är fortfarande ganska trist att bara sitta och och rita streckgubbar, men nu har jag kommit lite längre (det måste jag ha gjort eftersom jag har typ suttit cirka tre timmar idag lr nått i den stilen)!

Nu är det middag som gäller! See ya later alligator :D

Animation Tutorial ~ på svenska ^^

Som lovat så kommer det nu en liten tutorial om hur man animerar. Kom ihåg bara att jag inte är något proffs och visar bara hur jag själv jobbar, det finns säkert en miljon andra sätt att göra det på :P
Till att börja med kan jag berätta att jag använder mig av Photoshop 7.0 och ImageReady (det tillkommer till de här Photoshop paketet), jag vet att man kan animera direkt i de nyare veriationerna av Ps men det har inte jag >.<



Steg 1:
Det första jag gör är att skissa på vad jag vill göra (såklart!). I det här fallet kör jag på en tjej som jag vill ska blinka, för att göra det enkelt.



Steg 2:
Nu hade jag tänkt att rita upp de olika stegen som "blinkningen" ska ha. För att göra det lättare för mig så sänker jag opaciteten på de lagret som ska röra på sig (i det här fallet ögat då).



Steg 3:
Så det var en liten bit på vägen, sen är så ritar jag hela vägen ner! :D



Steg 4:
Så! Nu är första bilden öppen, andra är halvvägs och tredje helt sluten. Men jag vill ha så att det ser "lent" ut, om jag låter bilden bara ha fyra ramar (upp och ner.. om det är svårt att räkna ut det nu så visar jag sen).
Men hur som helst så bör det räcka med ett lager mellan varje steg.



Steg 5:
Ser ganska löjligt ut nu eller hur? xD
Men nu är jag nöjd med antalet lager!



Steg 6:
Linjera! Jobbigt ifall man ska vara nogrann >.< Det syns inte här men jag har linjerat de "blinkande" lagrerna också.



Steg 7:
Gå över till ImageReady! Man kan göra det tidigare också ifall man vill se att skissen blir flytande, men här är jag inte så orolig för det, men jag går fortfarande över för att vara säker. Knappen till att byta till ImageReady finns längst ner på verktygs panelen. Om du har en nyare veration av Photoshop behöver du inte byta program utan du kan nog bara gå upp i arkivfältet och göra aninimations fältet synligt.



Steg 8:
Snabb genomgång av ImageReady. Längst ner har du tidslinjen, där kommer ramarna som du skapar finnas. Man justrera här hur lång tid varje ram ska visas. På vänster sida har du verktygsfältet (jag använder aldrig de i ImageReady, utan om jag vill ändra något på bilden går jag tillbaka till Ps) och till höger har du också lagrerna.
I mitten har du förstås bilden. Tips när du animerar, zooma inte in allt för mycket när du animerar, det kan bli lite jobbigt. Försök att ha hela bilden synlig, då märker du fel mycket lättare också! :)



Steg 9:
Viktigt! Nu när du ska justrera lagrerna (vilket jag förmodligen bör ha nämt tidigare) är att varje ny rörelse måste ha ett eget lager! Det går inte att göra att ha ett lager som man sedan ändrar för varje ny rörelse! Varför? Jo för att om du ändrar något på det föregående lagret kommer ocså den föregående bilden att ändras!

Nu! Det som jag skapar nu kommer att göra sig till en cykel, vilket menas med att samma bilder kommer att upprepa sig om och om och om igen. Så de man får tänka på är att inte sätta samma bild två gånger på raken (inte smart). Så när min lilla tjej blinkar så kommer den första bilden att fortsätta på den sista bilden. Det betyder att jag inte får visa samma lager på den sista som i den  första (hänger du med?)
Det blir logiskt ifall man tänker efter.

För att göra en ny ram så finns det en liten symbol på tidslinjefältet som liknar "nytt lager" knappen (den är bredvid papperskorgen)



Steg 10:
Hoppa fram lite till färgläggeningen (blev nöjd med den ^^).
Inte mycket att säga om det, om det blir efterfrågat kan jag gärna gå igenom färgläggening i Ps någongång :)



Steg 11:
Pillgöra!
Nu gäller det att göra det flytande. Nere i fältet precis under bilden på tidslinjen så kan man ändra hur lång tid varje ram ska visas.
EX. På den här bilden vill jag ha 3 sek mellan varje blinkning och så tar jag 0,1 sek för "ner och uppvägen" och sen har hon ögonen stängda i 0,2 sek.



Steg 12:
Nöjd? Yes det är jag iaf :D
Gå upp i arkiv och tryck på "spara optimerade som..."



Steg 13:
Kolla var du vill spara din bild, döp den och se till att de sparas som en *.gif - fil!
Tryck på SPARA :D


Jag hoppas att jag har vart hjälpsam för framtida animeringar ^^ Vill du se hur min lilla animation blev? Kolla den här

Och det fortsätter...

Efter mycket skissande och många streckgubbar bli man ganska så less på att skissa och göra streckgubbar. Jag kan iaf säga att jag är i princip klar med sceneupplägget till första scenen! Så som jag har räknat ut det nu så kommer det vara tre "huvudscener" om jag får kalla dom så. Och den första är jag som sakt snart klar med. Fast jag har myyyyyyycket kvar! >.<


RSS 2.0