Skissa skissa skissa

Hehe fantasifull rubrik, eller hur? xD
Men nu sitter jag iaf och fortsätter skissa på den första scenen till filmen. En sak jag har upptäkt när jag sitter här är att när man ska få scener att uppfattas som dramatiska så kan man inte rita från bara en vinkel, och det som är svårt med det här är att man inte ska överdriva det och gissa om det är jobbigt. Dessutom så när jag sitter här så kommer jag på det rörelserna och sånt medans jag ritar. Och att tänka på vinklar, rörelser, dramatik och att det ska bli intressant att se på, det kräver mycket mer tänkt än det jag trodde.
Jag kanske bara rablar rapparkalja för vissa men det jag vill komma fram till är att det är svårt. Haha och tänka sig, nu skissar jag bara slarvigt och hackigt... det svåraste har inte äns fått sin början!!



Ungefär såhär ser det ut när jag skissar i Photoshop. Som ni ser, jag skissar väldigt slarvigt i det här första steget. Jag har gjort alla lagrerna i den här korta scenen synliga bara för att ni ska kunna se lite av vad jag får arbeta med.


Och det här är när jag arbetar i ImageReady. Jag använder det just nu för att se ifall jag ska lägga till fler rörelser och för att bestämma ungefär hur långa dom ska vara. I det här skedet så använder jag inte så många ramar utan jag bara drar ut tiden på varje bild för att få ett litet perspektiv på hur det kommer att bli.


Kanske ska gå igenom någon gång hur man animerar i Photoshop och ImageReady, för dom som är intresserade :)


Scene ett, första "tagningen"

Tjoho! Idag har jag suttit och skissat till den första scenen till min film, jisses och svårt är det >.< jag skissar så slarvigt och fort jag kan men det tar fortfarande tid *pust*
Men jag visste från första början att det inte skulle bli lätt.


Annat skolarbete!

För ett ganska så bra tag sen skulle man göra ett så kallat "triptyk" arbete till skolan. Triptyk är tre bilder som har något slags samband, det kunde vara tre vinklar på ett motiv eller en serie i tre delar. Det ända man behöver hålla sig till var att man skulle måla på något sätt, man fick välja va för typ av måleri :)

Det jag vill komma fram till är att det där arbetet hade ganska breda ramar och därmed var det extremt svårt att bestämma sig vad man skulle göra TT_TT

Jag började på något och sen gav jag upp, sen började jag på något annat och gav upp nästan lika snabbt. Och rätt så de var så hade tiden för arbetet tagit slut! Men min lärare sa att det var ok, vi kunde fortsätta efter sommarlovet (alltså sommarlovet 2009). Då tänkte man "shit va najs, då behöver man inte oroa sig för de"
Men riktigt så vart det inte, för tydligen så hade den kursen tagit slut! O.o
Så det jag fick göra var att arbeta hemmifrån. Jag lånade ett akvarell set och började att teckna på de tre bilderna...

Men det blev lite mer utdraget än va jag hade tänkt mig, men så blev jag faktiskt klar! :D Jag har inte kunnatt skanna in bilderna fören nu eftersom min lärare var tvungen att redovisa bilderna och sen så krongla de med skannrarna i skolan (kuul... NOT)

Så här blev dom iaf ^^ (Full storlek Hinata, Emi, Natsuki)


Animera mera

Idag har jag suttit och ritat igen. Testade med att göra en spring cykel med Taiyou :)
Jag exprementerade lite med hur jag ska färg lägga och testade att göra alternativa bakgrunder som skulle kunna funka till min film. Det är fortfarande i teststadiet men det går framåt ^^


Hej så länge!

Animations test

Snabbt inlägg efter att jag har suttit och ritat hela kvällen och hela morgonen.
Jag har försökt att öva lite på små rörelser, och att rita en karakär så jämn och likadan på varje ram (det är mkt svårare än va man kan tro!) >.<
Det här är min karaktär Taiyou (klicka på bilden för att få den att röra på sig) som kmr att ha huvudrollen i min film.


Nu måste jag skynda mig till skolan och ha ARL... kul =.=


Startskottet på Projektarbete!

Som jag tog upp förut så håller jag på med ett projektarbete till skolan. Innan jullovet blev jag ÄNTLIGEN klar med den tråkiga biten, alltså skrivandet. Man skulle skriva en idébeskrivning och en projektplan... det tog sin tid då man var tvungen att skriva så formulärt som möjligt.

Men vad ska jag göra då?
Jo jag började fundera redan innan sommarlovet 2009 och kom fram till något som jag alltid velat göra. En kortfilm, tecknad då förstås ^^
Jag hade försökt att göra det för läääänge sen med ett antikt flash program på en dator som bara kunde uppdateras så långt som Windows 98... med mus! >.< ingen större succé, jag lyckades göra fem ramar innan jag gav upp.

Men nu har jag avancerat! Min dator har Vista, och jag arbetar i Photoshop 7.0 och Image Ready :D
Fast ett litet problem har jag.. förutom mitt misslyckade försök så har jag aldrig gjort något liknande, men det är en utmaning som jag är redo för att anta!
För ett tag sen så började jag öva att arbeta med ramar, tid och allt annat som man behöver öva. Jag gjorde några små tester och märkte att det var myyycket svårare än va jag trodde. Att då rörelserna att bli flytande och få det att se äkta ut *pust* jobbigt.
Jag har två hyfsat lyckade försök. Det första var, med en förgjord bas, en dans som heter caramelldansen och den andra som jag testade att göra hår som flyger lite lätt i vinden. (Hårtest, klicka på bilden)
Musiken till det första testet la jag till med MovieMaker =)

Caramelldansen


Jag har redan börjat att skissa på karaktärena till filmen också. Den tjejen som dansar till caramelldansen är en av dom. Hon heter Tsuki. Den andra är en kille som heter Taiyou. Jag går mer in på det någon annan gång då jag lägger upp lite skisser ^^
Hej så länge!

Här är jag!

Hej alla glada!
Kanska är bra att presentera mig först till dom som inte känner mig. Mitt namn är Jessica, jag har precis fyllt 19 och jag går tredje året på Sollentuna fria Bild/form.

Jag har funderat länge på att skaffa en blogg och har kommit fram till att det är god tid nu. Men bara så ni vet jag har aldrig varit en tjej som ordbajsar och använder mystiska och coola ord för att förklara mitt eget liv. Och bara så att nu vet felstavning kommer att förekomma!
Det jag hade tänkt att ladda upp på den här bloggen är de bilder som jag själv gör. Jag är en tjej som är en riktig manga/anime fanatiker, och det är det som hade tänkt att visa. Det jag använder mig av är photoshop 7.0 och min egen talang xD
Här är små smakprover av mina äldre verk =)






Jag anser mig inte som något proffs! Jag har aldrig tagit några manga kurser och har lärt mig photoshop helt själv  *stolt*. Om allt går som jag hade tänkt mig så kommer jag visa några trix i ps.
Det jag också hade tänkt att blogg om här är det projektarbetet som vi håller på i skolan. Det är i princip fria tyglar, det ända man ska hålla sig till är att det ska ha något med bild/form att göra.
Förhoppningsvis ska jag lyckas att hålla alla uppdaterade ;)

Mina bilder finns alltid att se lite större på DeviantART! http://bluedawn21.deviantart.com är adressen ^-^

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0